Prajitura cu dovleac, caise confiate si afine

Pentru piureul de dovleac avem nevoie de: o felie de dovleac de aproximativ 500 g curatata de coaja si seminte. Se da la cuptor pentru  1 ora, pe

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. alune de padure/nuci
  • 270 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1 praf sare
  • 230 gr. unt nesarat de la temperatura camerei
  • 200 gr. zahar
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 230gr. piure de dovleac
  • 100 gr caise confiate
  • 50-70 gr afine confiate
  • eu am pus afine din lichior
  • topping (optional):
  • 100gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida.

Mod de preparare

Pentru piureul de dovleac avem nevoie de: o felie de dovleac de aproximativ 500 g curatata de coaja si seminte. Se da la cuptor pentru  1 ora, pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Felia de dovleac este gata cand intra usor furculita in ea. Se face piure cu ajutorul mixerului. Intr-un castron separat se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si sarea. Intr-un alt castron mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga dovleacul, apoi se adauga amestecul cu faina. Se adauga, alunele si caisele care se taie cat mai fin ca sa nu incurce la taiat. Compozitia este destul de vascoasa. Deasupra am presarat afinele, si le-am am apasat usor cu o lingura. Tava recomandata e de 23X23. Eu am folosit o tava in forma de stea. Se da la cuptor 30-35 min la cuptor. Intre timp am pregatit toppingul.


Se lasa la rece dupa care se feliaza si se serveste. Aceasta reteta a fost propusa pe dorumul culinar.ro de catre diamond.
Alte retete cu dovleac gasiti aici:
Placinta de dovleac,
Prajitura cu dovleac,
Placinta cu dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu carne

Placinta cu carne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide