Prajitura cu dovleac

Se taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se framanta un aluat. Se lasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o jumatate de cana de miez de nuca macinat
  • 4 linguri de smantana dulce
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g dovleac
  • un pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara
  • ghimbir macinat

Mod de preparare

Se taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se framanta un aluat. Se lasa timp de 20 la dospit intr-o tava unsa.

Se introduce tava la cuptor, sa se coaca. Se curata dovleacul de coaja si se taie marunt. Se amesteca

cu patru linguri de zahar, cu zaharul vanilat si cu miezul de nuca macinat. *

Se adauga o lingurita de scortisoara si putin ghimbir macinat. Se adauga trei oua unul cate unul, si smantana dulce si se omogenizeaza bine toata compozitia.

Se adauga in tava, peste aluat si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Se serveste pudrat cu zahar.

Alte retete prajituri recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide