Prajitura cu crema si mere

Coacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de budinca de vanilie si lapte,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 450 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 pachetel de zahar vanilata
  • 2 oua
  • putin lapte
  • Pentru crema: 2 pachetele de pudra de budinca de vanilie
  • 6 dl lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 kg mere rase
  • 100 g zahar
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Coacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de budinca de vanilie si lapte, apoi adaugam o compozitie formata din unt si zahar pudra. Calim merele razuite in unt, adaugam zahar si scortisoara. Punem intre foi, alternativ, un strat de mere, apoi un strat de crema.
Se serveste presarata cu zahar pudra.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba din oase de porc cu spanac

Se face rapid si este foarte gustoasa!

Ciorba din oase de porc cu spanac
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide