Prajitura cu crema de zahar ars

Pentru foi: Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac trei foi si se coc pe dos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o singura portie:
  • Foile: 2 galbenusuri
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • faina cat ia
  • Crema: 500 ml lapte
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru foi:

Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii, tava fiind unsa in prealabil cu ulei.

Pentru crema:

Se ard intr-o cratita 3 linguri de zahar si se toarma 250 ml de lapte din cei 500. Intr-un castron se pun 6 linguri de zahar, cu cele 3 de faina si cu restul de lapte. Compozitia din castron se toarna peste caramelul din cratita si se adauga untul. Se lasa pe foc invartind continuu pana ce crema obtinuta se ingroasa.

Se ung cele 3 foi cu crema.
Se serveste a doua zi dupa ce s-a inmuiat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors