Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se inglobeaza in spuma de albusuri. Se adauga cacaua, faina in ploaie si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se rastoarna o jumatate din aluat intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu putin unt. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute. Se repeta aceasta operatiune pentru aluatul ramas, obtinandu-se doua foi de prajitura. Se pune laptele la fiert intr-un vas impreuna cu o jumatate de cana de zahar. Se pune faina treptat, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sucul de la compotul de visine si se mai lasa pe foc, pana se ingroasa. Untul se freaca spuma cu iaurt, adaugandu-se si visinele din compot. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.
Crema de visine se asaza intre cele doua foi. Se pudreaza prajitura cu zahar si se taie in patrate.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post