Prajitura cu crema de vanilie

Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Pentru crema:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incalzit, aproximativ 40 de minute. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul, pentru crema. Se adauga zaharul vanilat si faina. Se subtiaza apoi cu jumatate din cantitatea de lapte rece, dupa care se toarna peste restul de lapte fierbinte, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la ingrosat, pe foc mic, apoi, dupa ce se mai raceste, se amesteca cu untul si albusurile batute spuma. Se taie blatul in 2, se pune crema de vanilie si se lasa prajitura la rece pentru 2 ore.


Se decoreaza cu ciocolata menaj, topita pe bain-marie. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Tort diplomat Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide