Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi se pune faina si o esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. Se lasa la foc potrivit cca. 20 min. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se prepara zaharul caramel din 375 gr. zahar(sau o cana si jumatate de ceai), care se toarna pe aluat. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune crema de vanilie preparata dupa indicatiile de pe pachet, la care se adauga coaja si zeama de la o lamiie si 2 fiole esenta vanilie.
Se recomanda ca aceasta prajitura sa se prepare cu o zi inainte de a fi servita (pentru ca zaharul caramel sa aiba timp sa se topeasca si sa intre in aluat). Se rade ciocolata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post