Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto

Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto este o reteta de prajitura deosebita. Cu blat pufos imbatat in lichior si crema fina cu aroma de nuci, aceasta reteta culinara poate fi pregatita cu succes pentru orice ocazie deosebita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cup zahar
  • 100g zahar pudra
  • 300g faina
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 10 linguri apa
  • 50ml ulei
  • Pentru crema:
  • 114g unt
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 100g pesmet
  • 50ml lichior amaretto
  • 100g nuci pecan
  • 2 linguri cacao
  • Pentru decor:
  • frisca
  • capsuni
  • nuci

Mod de preparare

O reteta de prajitura minunata, cu crema fina, si blat "imbatat" in lichior, o adevarata incantare pentru orice ocazie festiva.

In primul rand preparam blatul prajiturii:

6 galbenusuri se mixeaza cu zaharul, pana se deschid la culoare. Se adauga cele 10 linguri de apa si uleiul in fir subtire.

Albusurile se mixeaza cu zaharul pudra.

Faina se amesteca cu fulgii de ciocolata si se incorporeaza la amestecul de galbenusuri. Apoi se adauga si albusurile, amestecand usor, de jos in sus.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Pentru crema de nuci:

Daca nu gasiti nuci pecan, se pot folosi si nuci "normale" :). Untul impreuna cu ouale si 100g zahar se pun la baie de aburi si se amesteca pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Se adauga 100g de pesmet, amestecand continuu. Se adauga si lichiorul, se amesteca pentru omogenizare, dupa care se ia crema de pe baia de aburi. Se adauga nucile tocate fin si 2 linguri de cacao. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.

Blatul prajiturii se taie in doua pe lungime. Se imbiba cu lichior si se intinde crema in strat uniform pe primul blat. Se aseaza celalalt blat deasupra si se intinde in strat uniform frisca. Se decoreaza cu jumatati de nuci si capsuni. 

Sursa acestei retete este Rodiva - for the love of cakes.


Prajitura cu crema de nuci pecan si amaretto se lasa se se odihneasca putin dupa care poate fi servita.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors