Prajitura cu crema de nuci este absolut delicioasa! O prajitura cu blat simplu si pufos, crema de nuci delicioasa si aromata. O combinatie perfecta pentru o prajitura deloc greu de preparat!
Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi.
Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.
Crema:
Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat.
Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.
Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Prajitura cu crema de nuci se serveste de la rece.
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa