Prajitura cu crema de nuca

Se amesteca faina cu untul, cele 3 galbenusuri, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta bine aluatul si se lasa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr faina
  • 250 gr nuca
  • vanilie
  • un varf de cutit cu bicarbonat
  • cacao
  • 1 lamaie
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, cele 3 galbenusuri, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta bine aluatul si se lasa sa se odihneasca pentru cateva minute. intre timp se prepara crema. Se marunteste nuca, se amesteca cu zahar, dupa gust si se adauga 1 lingura de cacao si albusurile batute spuma. Dupa aceea se intinde din aluat o foaie, se taie in patrate, iar in mijloc se asaza crema. Se lipesc colturile patratelor si se pun intr-o tava, iar apoi in cuptorul cald, la copt.


Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de prajituri:

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide