Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 3 linguri untura
  • 300 ml lapte
  • coaja.zeama de la 1/2 lime
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • cca 700-800 g faina
  • Crema de lapte condensat
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina alba
  • coaja si zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • Decor
  • fulgi de cocos
  • 2 -3 linguri crema

Mod de preparare

Foi-intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Impartim coca in 4 bucati egale, fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, de dimensiunile tavii care coacem. Fiecare foaie o vom coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita si dam tava la cuptorul incalzit cca 6-10 min, pana ce se rumeneste putin marginile.

Crema-intr-un ceaun adaugam laptele condesat, laptele si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un castron/farfurie batem galbenusurile, faina si putin lapte rece. Cand laptele da in clocot, luam de pe foc, adaugam galbenusurile amestecand continuu cu telul.

Punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa bine. Adaugam zeama de lime si coaja, amestecam si acoperim cu folie alimentara direct pe crema, lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp mixam untul moale cu esenta pana ce devine cremos si adaugam treptat crema.

Ansamblare-In tava in care am copt foile, o tapetam cu folie alimentara adaugam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-acoperim cu folie alimentara si deasupra adaugam o greutate.

Dam tava la frigider cateva ore, dupa care decoram dupa plac.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce