Prajitura cu crema de lapte

Se adauga zaharul vanilat si zaharul in laptele fiert. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat fiecare. Se toarna laptele peste galbenus

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 1 ceasca de apa calda
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 8 oua
  • 300 gr zahar

Mod de preparare

Se adauga zaharul vanilat si zaharul in laptele fiert. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat fiecare. Se toarna laptele peste galbenusuri, se amesteca bine si se lasa la ingrosat pe foc. Se adauga faina si se lasa la fiert pana cand se ingroasa ca o smantana, dupa care se lasa la racit. Albusurile batute spuma se adauga peste crema si se amesteca pana la omogenizare. Se pregateste apoi aluatul. S epune untura la fiert cu apa. Se adauga faina si se amesteca bine, apoi se incorporeaza pe rand ouale cu putina sare. Se iau cu lingura mici gramajoare si se pun la copt intr-o tava. Prajitura, care va arata ca niste mici gogosele se scoate din cuptor se lasa la racit, iar apoi se taie capacele mici. Se umple cu crema de lapte.
Se servesc cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cornulete cu rahat

Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors