Prajitura cu crema de ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de zahar tosi si trei linguri de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 ml smantana
  • 4 Iinguri de zahar tos
  • 1 ou
  • sare
  • 500 gr faina
  • Pentru crema:
  • 250 gr lapte praf
  • 200 gr zahar tos
  • 100 gr unt
  • 10 nuci tocate
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de zahar tosi si trei linguri de apa. Se lasa pe foc pana se dizolva zaharul, dupa care se toarna peste faina. Aluatul obtinut se imparte in patru si se intinde din fiecare parte cate o foaie. Se lasa la copt, pe fundul unei tavi si dupa ce s-au racit se ung cu crema de ciocolata si se lipesc una peste alta. Pentru crema, se amesteca laptele praf impreuna cu cacaua si un sirop de zahar fierbinte, obtinut din 200 gr zahar tos si un pahar de apa. Se amesteca bine si se adauga untul, nucile si o lingura de rom. Foile de prajitura se taie in diferite forme geometrice si se servesc.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Lapte de pasare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide