Prajitura cu crema caramel este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de zahar, unt, miere, lapte, cacao, faina, oua si unt.
Prajitura cu crema caramel este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cacaoa si la sfarsit faina " in ploaie". Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se coc 4 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.
Pentru crema: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop. Se lasa siropul sa se raceasca.
Separat se bat ouale, se pune faina, se amesteca sa nu faca cocoloase si se adauga la sirop. Sepune apoi pe foc sa fiarba inca 2 -3 minute amestecand continuu.
Dupa ce a fiert crema se lasa putin la racit dupa care se incorporeaza untul cate putin. Ca sa nu se taie crema se foloseste unt cu 80% grasime. Dupa ce s-au racit foile si crema, se pune cate o foaie,se aseza 1/3 din crema, se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile.
Prajitura cu crema caramel se serveste ca desert.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post