Prajitura cu crema de cafea

Ouale si zaharul se freaca bine-bine, adaugam pe rand laptele pana obtinem o compozitie albicioasa si zaharul s-a dizolvat de tot. Puneti pe rand nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri lapte rece
  • 150g nuci macinate
  • 3 lg faina
  • 1 lamaie
  • 1/2 lg bicarbonat sau praf de copt
  • unt si faina pentru uns si tapetat tava
  • Pentru crema
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 2 lg nes
  • 200g unt
  • 150 nuci zdrobite si prajite

Mod de preparare

Ouale si zaharul se freaca bine-bine, adaugam pe rand laptele pana obtinem o compozitie albicioasa si zaharul s-a dizolvat de tot. Puneti pe rand nucile si faina in care am pus si bicarbonat. Adaugati zeama si coaja de la lamaie si amestecati ingredientele pentru omogenizare. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coaceti blatul la foc potrivit.

Pentru crema frecati la bain-marie ouale cu zaharul si cand acesta se dizolva puneti nesul dizolvat in putina apa. Tineti crema la bain-marie pana cand devine sticloasa apoi lasati-o la racit. Frecati untul cu o lingura de lemn pana se elimina tot zerul si obtineti o compozitie spumoasa. Amestecam untul in crema rece pana se omogenizeaza. Turnati aceasta crema peste blatul rece si deasupra presarati nucile sfaramate si prajite intr-o tigaie uscata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide