Prajitura cu crema de cafea este foarte buna. Aluatul se face din faina, zahar pudra, unt, smantana.
Pentru prajitura cu crema de cafea, mai intai se prepara crema. Se freaca bine 5 oua intregi cu 280 g zahar pudra, dupa care se adauga cafeaua calda, laptele fierbinte, zaharul vanilat, nessul si faina. Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba incet, pana se ingroasa, se amesteca mereu, pana ce se raceste si se incropeste in ouale frecate cu zahar. Ingredientele pentru aluat se framanta bine, apoi se coc pe rand 6 foi foarte subtiri, tava trebuind sa fie unsa bine in prealabil. Foile coapte se desprind de tava cu un cutit - se unge fiecare foaie cu crema imediat pentru ca altfel se rasucesc, inclusiv ultima de sus, dupa care se presara nuca macinata sau ciocolata rasa.
Prajitura cu crema de cafea se serveste rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post