Prajitura cu crema de cafea

Se freaca untul cu zaharul, se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi faina. Se framanta aluatul si se imparte in trei parti egale. Se intind trei

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 200 g unt
  • o cana de zahar
  • 4 galbenusuri
  • Pentru crema:
  • 3 cani de lapte
  • 4 linguri de cafea concentrata
  • 4 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de zahar tos
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi faina. Se framanta aluatul si se imparte in trei parti egale. Se intind trei foi si se coc pe rand pe dosul unei tavi.

Intre timp se prepara crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza cacaua si faina si se amesteca. Se lasa la fiert, pana cand incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga o lingura de rom. Se intinde o jumatate de crema pe o foaie, se asaza a doua foaie si se intinde restul de crema. Se pune deasupra ultima foaie si se tine la rece peste noapte. Se pudreaza cu zahar praf si se taie in romburi.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide