Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie
Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie si faina cernuta proaspat. Se amesteca totul bine si se adauga praful de copt cu zeama de lamaie. Aluatul se lasa in repaus, apoi se imparte in doua si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se pune intr-o tava unsa si tapetata. Aluatul ramas se amesteca cu o lingura de cacao ca sa se coloreze, apoi se pune peste cel din tava. Prajitura se lasa la copt pana se rumeneste. Apoi se scoate si se acopera cu o glazura de cacao, facuta dintr-u siropr din apa si zahar, amestecat cu cacao. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in diferite forme.
Se serveste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Galuste prune
Tarta cu mere si crema de vanilie
Cozonac moldovenesc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post