Prajitura cu crema de cacao si frisca

Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 gr de unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • sare
  • 1 jumatate praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pahar de zahar tos
  • vanilie
  • frisca

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma, coaja rasa de lamaie si faina cernuta proaspat. Se amesteca totul bine si se adauga praful de copt cu zeama de lamaie. Aluatul se lasa in repaus, apoi se imparte in doua si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se pune intr-o tava unsa si tapetata. Aluatul ramas se amesteca cu o lingura de cacao ca sa se coloreze, apoi se pune peste cel din tava. Prajitura se lasa la copt pana se rumeneste. Apoi se scoate si se acopera cu o glazura de cacao, facuta dintr-u siropr din apa si zahar, amestecat cu cacao. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in diferite forme.
Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Galuste prune

Tarta cu mere si crema de vanilie

Cozonac moldovenesc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors