• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare
• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul telurilor duble, mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea
• amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua
• incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus
• la final adaugati coaja rasa de lamaie
• tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea)
• lasati blatul la racit si preparati crema
• tot in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara
• mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula
• puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute
• la final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra
• lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala