Prăjitură cu cremă de brânză şi gem de caise

Prăjitura cu cremă de brânză şi gem de caise este o prajitura delicioasa de casa pe care o puteti prepara oricand va este pofta de ceva dulce si bun.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • ►4 ouă
  • ►4 linguri zahăr
  • ►4 linguri făină
  • ►un plic zahăr vanilat
  •  
  • Pentru cremă:
  • ►200 g ricotta
  • ►2 linguri crema de branza ceva Fin
  • ►4 gălbenușuri
  • ►200 g zahăr
  • ►o lingură esență de vanilie
  • ►gem de caise

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, zahărul vanilat și făina cernută. Se amestecă ușor, se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptor, la 120˚C.

Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu vanilia, se adaugă ricotta si crema de branza și se bate bine. Se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se însiropează și se acoperă cu un strat mai gros de cremă de brânză, unul de gem de caise și altul de cremă. Se lasă la rece.


Dupa ce a stat la rece 2 ore prajitura cu crema de branza si gem se serveste cu gem deasupra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors