Prajitura cu crema cu budinca de vanilie

Fierbem galbenusurile cu zaharul, pachetele de budinca si laptele pana obtinem o crema groasa. Adaugam la amestecul racit margarina batuta spuma. Impa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri pesmet
  • ½ pachet praf de copt
  • Batem spuma ouale cu zaharul
  • adaugam nuca
  • pesmetul si praful de copt. Coacem aluatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 20 dkg zahar pudra
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 7 dl lapte
  • biscuiti
  • 1 margarina
  • 1 tabla ciocolata

Mod de preparare

Fierbem galbenusurile cu zaharul, pachetele de budinca si laptele pana obtinem o crema groasa. Adaugam la amestecul racit margarina batuta spuma. Impartim crema in doua parti. Intindem o parte din crema pe piscotul racit si punem deasupra un rand de biscuiti unul langa celalalt. Cealalta parte a cremei o fierbem la baie de abur impreuna cu tabla de ciocolata si o intindem pe biscuiti. Decoram cu fulgi de ciocolata alba. Feliem a doua zi.
Alte retete recomandate

Tarta cu mere

Tort de mere

Prajitura visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide