Prajitura cu cirese si piscoturi

Prajitura cu cirese si piscoturi nu este deloc greu de pregatit, este delicioasa si o puteti pregati si sub forma de tort. Acest desert cu cirese este foarte rapid si usor de preparat, seamana cu o reteta de tiramisu cu cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. piscoturi
  • 2 cutii mascarpone
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 140 zahar
  • 600 gr. cirese
  • 200 ml. suc de portocale.

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga cele 2 cutii de mascarpone si albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si se aseaza piscoturile care se insiropeaza cu suc de portocale.

Se pune un strat de crema. Se acopera cu cirese. Alt strat de crema, piscoturi, crema, cirese, crema si deasupra alt strat de piscoturi.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece cateva ore (2-3). Se scoate din tava.

Se bate frisca cu 2 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se imbraca prajitura in frisca. Se decoreaza cu sos de ciocolata si de cirese.

Pofta buna! Reteta de prajitura cu cirese si piscoturi a fost propusa de Ilinca pe forum culinar.ro


Pastrati prajitura cu cirese si piscoturi la rece pana in momentul servirii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide