Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata

Oul,praful de copt si untul se freaca spuma.Apoi se adauga zaharul si laptele. La final se adauga faina.Se dau ciresele fara samburi prin faina (ca sa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 300 gr faina
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar bourbon
  • 300 gr cirese

Mod de preparare

Oul,praful de copt si untul se freaca spuma.Apoi se adauga zaharul si laptele. La final se adauga faina.Se dau ciresele fara samburi prin faina (ca sa nu stea pe fundul tavii) apoi se incorporeaza in aluat.Se coace la foc moderat aproximativ 25 de minute. Optional, se orneaza cu glazura de ciocolata.
Alte retete prajituri recomandate:

Prajitura cu caise

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide