Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta nu e tot. Crema fina si toppingul de cirese proaspete vin ca o completare.
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de tort cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund). Se coace la foc mic 25 de min.
Se lasa sa se raceasca si se pune pe un platou sau tava.
Se face crema conform instructiunilor de pe plic si se aseaza pe blatul racit.
Se pun visinele deasupra, apoi sucul ramas se amesteca cu apa pana ajunge la 250 ml, 2 linguri zahar si cu pliculetul de gelatina, se fierbe 2 min si se pune peste prajitura.
Se lasa la rece 3 ore.
Reteta de prajitura cu cirese sau visine a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.
Serviti prajitura cu visine sau cirese de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post