Prajitura cu cirese in forma de cozonac

Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 350 gr zahar tos
  • 350 gr faina
  • 9 linguri apa
  • 1 esenta vanilie
  • vreo 500 gr cirese rosii... fara samburi

Mod de preparare

Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.

Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.

Ciresele au fost spalate si li s-au scos samburii. intr-o tava bine tapetata cu unt si faina se toarna amestecul, iar deasupra se pun ciresele.
Dam la foc moderat 45-50 min, in cuptorul bine incins. Pudram prajitura cu cirese in forma de cozonac cu zahar pudra cand scoatem din cuptor si o servim cand se raceste... daca este rabdare.. daca nu....

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide