Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Portii
20
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 250 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala ciresele, se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.

Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele adaugate alternativ si esenta de vanilie. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor.

Faina alba se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2-3 reprize peste spuma, incorporandu-se cu miscari usoare.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Se niveleaza si se asaza deasupra ciresele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca de branza dulce, cu stafide

Pentru Paști, întotdeauna făceam câte 7-8 păscuțe (de obicei medii) pe care le împărțeam, în...

Desert pasca de branza dulce, cu stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide