O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Se spala ciresele, se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.
Separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul si laptele adaugate alternativ si esenta de vanilie. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor.
Faina alba se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2-3 reprize peste spuma, incorporandu-se cu miscari usoare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Se niveleaza si se asaza deasupra ciresele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!