Prajitura cu ciocolata si nuca este o prajitura de casa absolut delicioasa! Combinatia de nuca si ciocolata se potriveste perfect intr-o prajitura cu crema.
Asa ca am pus intr-o cratita la foc mic :
- 2 linguri de miere
- 150 g zahar
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 30 g unt
- o lingurita de bicarbonat (si cateva picaturi de lamaie)
Am amestecat pana s-au topit,apoi am tras cratita de pe foc si am pus 200 g faina si 50 g nuca ,am amestecat si am turnat in tava cu hartie de copt.
Se coace cam 10-15 minute (pe incercate).
Siropul se prepara amestecand la foc mic ingredientele. Deci din acest sirop am pus jumatate pe prima foaie asezata in tava in care s-a copt (am tapetat tava cu folie de aluminiu).Cealalta jumatate am turnat-o pe foaia de deasupra asezata peste crema.
Crema (ganache - din revista Good Food) am facut-o cu ciocolata Anidor (73% cacao) si frisca lichida Hulala. Cat am avut in casa, atata am folosit.
Am rupt bucatele mici 200 g ciocolata.
Am adus la fierbere 200 ml frisca cu 2 linguri de zahar.
Am luat frisca de pe foc si am turnat-o peste ciocolata,am pus o lingura de unt moale si am amestecat incet,pana s-a transformat,sub ochii mei mirati,in cea mai cremoasa crema.
Mai mult de jumatate din crema am pus-o pe prima foaie, restul in chip de glazura. Se presara nuca maruntita pe deasupra din abundenta.
Reteta de prajitura cu ciocolata si nuca a fost propusa de Medeea pe forum culinar.
Prajitura cu ciocolata si nuca poate fi pregatita oricand va e pofta de ceva bun, este o prajitura de casa minunata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post