Prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocola

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 ml lapte
  • 200 gr biscuiti macinati
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata fondanta
  • 50 ml frisca lichida
  • 180 gr zahar
  • 40 gr amidon
  • 4 galbenusuri
  • 10 gr gelatina
  • 1 baton de vanilie
  • cacao

Mod de preparare

Biscuitii macintati se amesteca impreuna cu 70 gr de unt topit. Se pune compozitia intr-un vas, presand-o usor, apoi se da vasul la frigider. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu frisca si se lasa putin la racit. Se toarna sosul de ciocolata peste biscuiti. Separat, se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si se toarna, putin cate putin, laptele. Se lasa vasul pe foc mic, adaugand batonul de vanilie, taiat in jumatate, pe lungime. Gelatina inmuiata in apa rece se adauga in crema fierbinte. Se scoate apoi batonul de vanilie si se lasa crema sa se raceasca. Crema se toarna peste ciocolata si se pune apoi vasul la rece pentru 4-5 ore.


Prajitura se serveste presarata cu cacao.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide