Prajitura cu ciocolata si cacao este un delicios desert pe care il puteti pregati cu usurinta acasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu ciocolata aveti nevoie de ciocolata, cacao, unt, zahar, faina si oua.
Prajitura cu ciocolata si cacao este un desert delicios pe care il puteti pregati acasa. Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un varf de cutit de sare. Cand s-a intarit spuma adaugati rand, pe rand si galbenusurile. Inglobati apoi si faina si cacaoa. Compozitia astfel obtinuta se pune, intr-o tava pudrata cu faina si ulei, pentru maxim 30 de minute la cuptorul preincalzit.
Crema pentru prajitura cu ciocolata si cacao se face amestecand ingredientele mentionate intr-o craticioara, la foc mic. Mai intai puneti apa si zaharul si cacao, iar apoi puneti si ciocolata. Crema, care nu se va ingrosa decat dupa ce s-a racit se fierbe circa 20 de minute.
Cand s-a racit crema de ciocolata se amesteca cu untul moale. Se bate pana devine o compozitie spumoasa.
Pentru asamblarea prajiturii cu ciocolata si cacao se taie blatul in doua pe orizontala, se intinde jumate din crema intre cele doua blaturi obtinute, iar retsul de crema se pune deasupra.
Se serveste dupa ce a stat un timp la rece. Merge foarte bine cu un pahar de coniac sau cu o ceasca de cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete de prajituri recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post