Cu aceasta reteta culinara de prajitura bogata, aromata si care respira ciocolata prin fiecare por, va asigur ca "a manca prea multa ciocolata" va primi o noua definitie!
Daca vreodata v-ati propus sa mancati deodata trei tablete de ciocolata si nu ati reusit, va ofer eu o cale :))) Cu aceasta prajitura bogata, aromata si care respira ciocolata prin fiecare por, va asigur ca "a manca prea multa ciocolata" va primi o noua definitie!
Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul.
Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste.
Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina.
Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.
Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta.
Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.
Sursa acestei retete este blogul culinar Amainbucatarie
Aceasta prajitura cu ciocolata umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta si cred ca poate sta la loc de cinste pe masa de sarbatori!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios