Incalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun intr-o cratita margarina, cio
Incalzim cuptorul la 140°C.
Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
Se pun intr-o cratita margarina, ciocolata alba si esenta de vanilie si se incalzesc. Se amesteca usor pana se topesc.
Intr-un bol mare se pun faina, bicarbonatul, zaharul si un strop de sare, apoi se adauga ingredientele topite si ouale, continuand sa se amestece pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o cratita si se lasa la copt aprox. o ora, sau pana capata o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se incearca iese curata.
Se lasa la racorit in forma.
Odata racita, prajitura poate fi infasurata in folie alimentara si congelata pana la o luna.
Pentru glazura:
Amestecam crema de branza, margarina si zaharul pana se omogenizeaza.
Se incorporeaza majoritatea alunelor, iar restul se presara pe prajitura.
Alte retete culinare
Tort negresa cu banane
Tort cu ciocolata alba
Pasca fara aluat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post