O reteta de prajitura cu ciocolata si fructe minunata, combinatia dintre fructe si ciocolata fiind una reusita. Blatul cu ciocolata amaruie, crema de ciocolata si fructele se combina perfect.
Blatul :
- margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc la baie de aburi. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la foc mic spre mediu pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.
Crema:
- pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic (eu am redus cantitatea de lapte si am adaugat putin unt)
Asamblare:
- peste prima foaie de blat insiropata cu sirop natural de mure din camara Bunatati din Natura, adaugam crema, foaia deasupra.
Topim jumatate de ciocolata si turnam peste blat si decoram.
Deasupra am adaugat caise, visine si ciocolata data prin razataore.
Prajitura cu ciocolata se serveste dupa ce a stat putin sa se aseze.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala