Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pas
Se sfarama ciocolata, se adauga untul si se fierbe in bain-marie, la foc mic, pana cand ciocolata este complet topita. Apoi se ia vasul de pe foc, pastrandu-se la cald. Separat, se bat galbenusurile cu 2 linguri de zahar, pana devin spumoase, apoi se toarna peste ciocolata topita. Se bat spuma albusurile, in care s-a presarat un praf de sare. Treptat, se incorporeaza zaharul ramas si se adauga amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o forma lunga (12 x 28 cm) se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce se racoreste, se pune la frigider 2-3 ore.
Se serveste taiata batonase peste care s-a presarat cacao. Prajitura se poate garnisi cu fulgi de nuca de cocos, care ii dau un aspect placut si o aroma speciala.
Alte retete de dulciuri:
Cremsnit
Prajitura Negresa
Prajitura alba ca zapada
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post