Prajitura cu ciocolata

Pe foc mic se fierb ingredientele cremei pana se topeste ciocolata.se pun cateva ore in frigider sa raceasca. Se incalzesc usor pe aburi albusurile c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blaturi:5albusuri
  • 150gr.zahar
  • 100gr.nuci macinati fin
  • 4 linguri cacao
  • crema:500ml.smantina pentru frisca
  • 500gr.ciocolata amaruie rupta bucatele
  • 2 lingurite esenta vanilie

Mod de preparare

Pe foc mic se fierb ingredientele cremei pana se topeste ciocolata.se pun cateva ore in frigider sa raceasca.

Se incalzesc usor pe aburi albusurile cu zaharul si se bate in mixer pana devine tare si lucios.

Se deseneaza pe hartie de copt 3 dreptunghiuri 35x12 cm. se pune intr-o tava mare.se aranjeaza cu lingura sau aparat ,spuma pe desene si se coace 3-4 ore la 120grade pana se intaresc. Se ung doua blaturi cu crema din frigider,se presara putin nuci maruntiti si se acopera cu ultimul blat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala