Prajitura cu castane

Castanele se curata si se pun la fiert in apa fierbinte. Miezul fiert, se trece printr-o sita si se amesteca piureul cu 100 gr unt, zahar vanilat, ci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr castane
  • 120 gr unt
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Castanele se curata si se pun la fiert in apa fierbinte. Miezul fiert, se trece printr-o sita si se amesteca piureul cu 100 gr unt, zahar vanilat, ciocolata rasa si zaharul. Se unge o forma cu unt si se toarna compozitia in ea, dupa care se da la rece pana a doua zi.


Se serveste taiata felii.

Alte retete de prajituri:

Prajitura cu visine

Tiramisu

Prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide