Prajitura cu cartofi

Framantam faina cu untura, cartofii fierti si pisati, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat, ouale si cacao. Formam din aluat bile pe cara le

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 dkg cartofi fierti
  • pisati
  • 50 dkg faina fina
  • 15 dkg untura
  • 22 dkg zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 dkg gem de caise sau de orice altceva
  • 10 dkg alune
  • migdale sau nuca

Mod de preparare

Framantam faina cu untura, cartofii fierti si pisati, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat, ouale si cacao. Formam din aluat bile pe cara le pozitionam in tava presand putin. In mijloc facem o gaura in care punem gemul cu o lingurita, presaram cu alune, migdale sau nuci macinate si coacem la foc mediu in cuptor.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu nuca

Prajitura branza

Prajitura cu capsuni

Tort capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide