Se fierb cartofii, se storc de apa, apoi se pregatesc ca pentru piure. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cele 8 linguri de zahar, apoi u
Se fierb cartofii, se storc de apa, apoi se pregatesc ca pentru piure. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cele 8 linguri de zahar, apoi untura sau margarina, bicarbonatul, faina si la urma caja de lamiie rasa. Se framinta bine, apoi se imparte in trei parti egale, 2 parti ramin albe si in una puneti cele 3 linguri de cacao, apoi se framinta pina se omogenizeaza. Se face prima foaie alba, peste care se pune dupa gust, gem, apoi nuca macinata, apoi se face foaia neagra si se repeta operatiunea cu gemul si nuca, apoi foaia alba. Se da la cuptor la foc mijlociu 45 min. In ultimele 3 min se pregateste glazura, punindu-se la fiert intr-un vas mai mic, ibric, cele 3 linguri de apa cu zaharul, apoi cele 2 linguri cacao, uleiul, se fierb 3 min si dupa ce se ia de pe foc, se adauga lingurita de margarina, se amesteca bine, si se intinde peste prajitura calda. Se poate pune nuca macinata si peste glazura, dar de obicei daca este intinsa repede si frumos arata ca o oglinda, lucioasa... Atentie, chiar daca va place mult gustul acrisor al gemului, nu puneti in strat gros, ca nu cumva sa inmoaie foaia, cu nuca nu-i problema!
Se serveste la o cafea, taiata frumos in orice forma preferati!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post