Prajitura cu capsuni si branza este o delicioasa prajitura de casa pe care odata ce o vei incerca o vei repeta cu siguranta.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Unge o tava cu fund detasabil cu diametrul de 20cm cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra in loc de faina.
Spala si curata de frunze capsunii. Taie fiecare capsuna in 3 felii.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana sunt ferme si pufoase si lasa-le deoparte.
Mixeaza ricotta cu mierea. Adauga pe rand fiecare galbenus, coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie si faina. Amesteca bine pana la omogenizare.
Adauga 1/3 din albusuri amestecand usor, apoi inca o treime si apoi ultima parte. Neavand praf de copt sau bicarbonat este important ca albusurile sa nu fie amestecate puternic in compozitie, aceasta trebuie sa fie aerata ca sa creasca natural.
Toarna apoi compozitia in tava pregatita, aseaza usor capsunile deasupra, si da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Lasa prajitura cu capsuni in tava pentru 10 minute inainte sa-i desprinzi peretii.
Serveste prajitura cu capsuni si ricotta simpla, sau pudrata cu zahar, alaturi de iaurt sau frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post