Prajitura cu capsuni si menta

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 8oua
  • 8 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina pentru cel alb sau 8 linguri de faina si 4 linguri de cacao pentru cel negru
  • un praf de copt
  • Ingrediente pentru crema
  • 1l de frisca
  • 500 gr de branza de vaca
  • 2 galbenusuri de oua
  • 300 gr de zahar
  • 500 gr capsuni
  • 1 intaritor de frisca
  • Esenta daca se doreste
  • zahar vanilat
  • si niste menta proaspata

Mod de preparare

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si 12 de zahar.

Galbensurile se amesteca cu praful de copt si se adauga la spuma batuta tare.

Se omogenizeaza, apoi se adauga si faina amestecata cu cacao.

Se omogenizeaza si se pune la copt in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Cand e gata coapta ( cautam cu scobitoarea) se scoate din tava si se lasa la racit.

Apoi il sectionam pe lung in doua. Ca sa avem doua foi.

Se bate frisca spuma tare cu 200 de grame de zahar si intaritorul, restul de zahar se toarna peste capsunile taiati bucatele si se lasa deoparte. Se scot cam 2 linguri de frisca pentru ornare.

Apoi peste frisca batuta se adauga branza de vaca. Si se omogenizeaza foarte bine.

Si se imparte in 3 boluri. In una dintre ele se adauga galbenusurile, in a doua capsunii peste care am pus zahar, dar stoarse de siropul lasat si in al treilea menta. Menta se adauga putin cate putin si se amesteca bine bine, ca sa nu se lipeasca una de alta. Toate se omogenizeaza bine, dar separat.

Dupa ce am sectionat blatul se aplica peste el pentru insiropare siropul scurs de pe capsuni. Apoi se aplica crema cu galbenusurile.

Peste el vine cel cu capsuni. Iar la final cel cu menta.

Iar deasupra punem foaia/ felia de blat. Pe care-l acoperim cu glazura Kinder Pinguin.

Se pune la rece pentru cam 1 ora. Apoi se felieaza cu un cutit tinut in apa fierbinte si se orneaza cu frisca si capsuni feliute.


Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide