Prajitura cu capsune si lamaie

Prajitura cu capsuni este o reteta cu un gust desavarsit. Lamaile si pireul de fructe va da un gust aerat si racoros. Ingrediente neceare: faina, capsuni, oua.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 115 gr. unt - la temperatura camerei
  • 160 gr. faina; 50 gr. zahar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • sucul de la 2 lamai
  • 2-3 lingurite de coaja rasa
  • 125 ml piure capsune date la blender pasate (asta inseamna cam 200 gr. de capsune)
  • 4 oua
  • 230 gr. zahar
  • 30 gr. faina 1/2 plic praf de copt 1 praf sare

Mod de preparare

O surpriza pe placul tuturor: prajitura cu capsuni. Cum preparam blatul pentru tarta:

Facem un aluat din unt frecat cu zahar peste care punem faina si sarea. Mixam la cea mai mica viteza a mixerului pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Formam o bila cu mana si imediat pregatim tava de 21x33, mai exact o ungem cu putin unt.  Intindem aluatul in forma. Se pune tava in cuptor vreme de 15-17 minute pana cand se desprind marginile. Avantajul crustei este ca nu trebuie sa asteptam sa se raceasca pentru a turna compozitia. In timp ce aluatul se coace facem umplutura pentru prajitura:

Pasam capsunele apoi adaugam zaharul, sucul celor 2 lamai si coaja, cele 4 oua, faina, praf de copt si sare. Turnam umplutura peste blat si bagam la cuptor timp de maximum 26 de minute. Trebuie sa se faca o crusta deasupra datorita zaharului. Se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se pastreaza in frigider. Se taie numai dupa ce s-a racit si folosim un cutit cu lama umezita


Pofta buna! Reteta Prajiturea racoritoare cu capsune si lamaie propusa de diamond.  Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Păstrăv umplut cu capere la cuptor

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară,...

Păstrăv umplut cu capere la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide