Prajitura cu caise si visine

ALUATUL: 200 g unt se freaca cu ( in reteta 200 g, la mine ) 120 g zahar, un zahar vanilat si putina sare. Cand zaharul s-a topit se adauga pe rand 3

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • COCA:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • un zahar vanilat
  • putina sare
  • 3 oua
  • 280 g faina
  • praf de copt
  • UMPLUTURA:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • o vanilie
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

ALUATUL:

200 g unt se freaca cu ( in reteta 200 g, la mine ) 120 g zahar, un zahar vanilat si putina sare.

Cand zaharul s-a topit se adauga pe rand 3 oua, iar apoi 280 g faina amestecata cu lingurite praf de copt. Eu am pus jumatate de cantitate de faina, din aia care creste singura, dar data viitoare pun normala si fara praf de copt.

Se toarna in tava, se pune un strat subtire de pesmet, si se acopera cu caise si visine. Se baga la cuptor pentru zece minute, iar intre timp se bat 3 oua cu trei linguri zahar, o vanilie si 100 ml frisca. Se scoate prajitura se toarna glazura si din nou la copt.


Pofta buna!

Reteta Prajitura cu caise si visine a fost propusa de micul pe forum www.culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

 Delicioase, mai ales cu paste de casa. Si daca nu ma credeti, incercati.

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide