Prajitura cu caise (sau alte fructe)

BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar. Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din z

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-10 oua (in functie de tava si de preferinte)
  • 6-10 linguri zahar
  • 6-10 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie (sau portocala
  • e si mai buna)
  • caise (dupa preferinte)

Mod de preparare

BLATUL:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar.

Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din zahar).

Se amesteca usor cu o ligura de lemn de sus in jos, galbenusurile in spuma de albus.

(lingura se roteste foarte usor in albusuri, ca sa nu se lasa; asa se procedeaza la toate prajiturile; mama mea insista pe aceasta tehnica).

Se adauga vanilia, coaja de lamaie, faina (cu aceeasi tenica de mai sus).

Intr-o tava unsa cu ulei (unt) se toarna aluatul.

Deasupra se pun jumatati de caisa, una langa alta.

Se da la cuptor la foc potrivit. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul. (valabil pt toate prajiturile).

Eu prefer cu mai multe caise si le indes bine una in alta.

Prajitura creste foarte mult si ele ajung cam departate cand e gata. de aceea prefer si mai putine oua, sa fie un blat mai subtire sa simt gustul la caisa.

Se poate face cu toate fructele (capsuni, cirese, visine, caise, piersici, prune-e sezonul in ro, cred ca merge si cu fructe de padure-zmeura, afine, fragi, mure, etc, dar n-am incercat).


Se poate pudra sau nu cu zahar sau chiar se poate pune frisca.

Pofta buna!

Reteta Prajitura cu caise (sau alte fructe) a fost propusa de ady pe forum www.culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Probabil ati observat ca folsesc in mod excesiv zmeura. Trebuie sa recunosc ca e ingredientul meu preferat, mai ales ca stiu...

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide