BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar. Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din z
BLATUL:
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar.
Se bat separat galbenusurile (se pot bate cu o parte din zahar).
Se amesteca usor cu o ligura de lemn de sus in jos, galbenusurile in spuma de albus.
(lingura se roteste foarte usor in albusuri, ca sa nu se lasa; asa se procedeaza la toate prajiturile; mama mea insista pe aceasta tehnica).
Se adauga vanilia, coaja de lamaie, faina (cu aceeasi tenica de mai sus).
Intr-o tava unsa cu ulei (unt) se toarna aluatul.
Deasupra se pun jumatati de caisa, una langa alta.
Se da la cuptor la foc potrivit. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul. (valabil pt toate prajiturile).
Eu prefer cu mai multe caise si le indes bine una in alta.
Prajitura creste foarte mult si ele ajung cam departate cand e gata. de aceea prefer si mai putine oua, sa fie un blat mai subtire sa simt gustul la caisa.
Se poate face cu toate fructele (capsuni, cirese, visine, caise, piersici, prune-e sezonul in ro, cred ca merge si cu fructe de padure-zmeura, afine, fragi, mure, etc, dar n-am incercat).
Se poate pudra sau nu cu zahar sau chiar se poate pune frisca.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu caise (sau alte fructe) a fost propusa de ady pe forum www.culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post