Prajitura cu caise

BLATUL: Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar
  • un ou
  • zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pentru blatul tartei
  • CONTINUT:
  • 500 gr. caise foarte coapte
  • taiate in sferturi
  • 100 g zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un paharel mic de wisky
  • 10 visine fara samburi
  • CREMA:
  • o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg (care este deja indulcita)
  • un plic de budinca de vanilie
  • 4 oua

Mod de preparare

BLATUL:

Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp la rece.

CONTINUTUL:

Pentru continut: jumatate de kilogram de caise foarte coapte, taiate in sferturi, amestecate cu 100 g zahar, un plic de zahar vanilat si un paharel mic de wisky. Le-am dat in doua clocote pana ce zaharul s-a topit si caisele s-au mai inmuiat. Am adaugat si vreo 10 visine fara samburi, pentru culoare.

CREMA:

Pentru crema: o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg(care este deja indulcita), un plic de budinca de vanilie, 4 oua, toate batute bine pana cand compozitia se intareste.

REALIZARE:

Se pune aluatul intr-o forma de tarta si se baga la cuptor pana s-a copt pe jumatate. Apoi se toarna peste el fructele racite si peste fructe, crema. Am lasat la cuptor tarta inca trei sferturi de ora, pana cand crema s-a intarit bine.

A doua zi am presarat cu zahar si cu ajutorul grill-ului de la cuptor am caramelizat zaharul. A iesit foarte buna si nu foarte dulce. Insa atentie: cantitatile de mai sus mi-au ajuns pentru o ditamai tarta (eu folosesc o forma de silicon mare).


Pofta buna!

Prajitura cu caise propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri cu caise:

Prajituri cu caise postate pe forum propuse pe forum culinar.ro

Prajitura cu caise a la stella propusa de stella pe forum culinar.ro

Prajitura cu caise a la Mitu propusa de Mitu pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide