BLATUL: Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp
BLATUL:
Deci se pregateste blatul din 150 g margarina, 100 g zahar, un ou, zahar vanilat, faina cat cuprinde pentru blatul tartei. Se lasa catva timp la rece.
CONTINUTUL:
Pentru continut: jumatate de kilogram de caise foarte coapte, taiate in sferturi, amestecate cu 100 g zahar, un plic de zahar vanilat si un paharel mic de wisky. Le-am dat in doua clocote pana ce zaharul s-a topit si caisele s-au mai inmuiat. Am adaugat si vreo 10 visine fara samburi, pentru culoare.
CREMA:
Pentru crema: o cutie de frisca vegetala de 1/2 kg(care este deja indulcita), un plic de budinca de vanilie, 4 oua, toate batute bine pana cand compozitia se intareste.
REALIZARE:
Se pune aluatul intr-o forma de tarta si se baga la cuptor pana s-a copt pe jumatate. Apoi se toarna peste el fructele racite si peste fructe, crema. Am lasat la cuptor tarta inca trei sferturi de ora, pana cand crema s-a intarit bine.
A doua zi am presarat cu zahar si cu ajutorul grill-ului de la cuptor am caramelizat zaharul. A iesit foarte buna si nu foarte dulce. Insa atentie: cantitatile de mai sus mi-au ajuns pentru o ditamai tarta (eu folosesc o forma de silicon mare).
Pofta buna!
Prajitura cu caise propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri cu caise:
Prajituri cu caise postate pe forum propuse pe forum culinar.ro
Prajitura cu caise a la stella propusa de stella pe forum culinar.ro
Prajitura cu caise a la Mitu propusa de Mitu pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post