Prajitura cu caise

Galbenusurile se freaca spuma tare cu zaharul, se adauga apoi incompozitie smantana, faina si albusurile. Se amesteca bine si se pune un varf de cuti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 250 gr smantana
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • zahar pudra

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma tare cu zaharul, se adauga apoi incompozitie smantana, faina si albusurile. Se amesteca bine si se pune un varf de cutit de bicarbonat dizolvat in zeama de lamaie si zaharul vanilat. Separat, se unge o tava cu unt si se torna in ea compozitia. Se pun deasupra jumatatile de caise, pune una langa alta. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa la copt.


Se presara cu zahar pudra dupa ce s-a racit si se serveste.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide