Cine iubeste cafeaua cu siguranta va iubi si prajitura cu cafea. Unde mai pui ca se fae atat de usor!..
Intai de toate am separat albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron am batut spuma albusurile si un praf de sare, timp de 3 minute, apoi le-am adaugat 4 linguri de zahar si zaharul vanilat si le-am batut pana au devenit bezea.
In alt castron am frecat galbenusurile si 4 linguri de zahar pana s-au albit si si-au marit volumul. Am adaugat treptat untul, cafeaua espresso si cafeaua macinata, apoi cu lingura am adaugat faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.
Peste galbenusuri am adaugat albusurile si am omogenizat usor.
Am uns o forma rotunda cu putin ulei, i-am tapetat fundul cu hartie de copt si am turnat usor compozitia.
Am copt prajitura, in cuptorul preincalzit, cca 40 de minute.
In cazul in care facem testul scobitorii si aluatul nu s-a copt (difera de la cuptor la cuptor), asezam deasupra prajiturii hartie de copt, ca sa nu se arda la suprafata si mai coacem 10 minute .
Dupa ce s-a racit, taiem prajitura si o servim pudrata cu zahar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post