Prajitura cu cafea si ciocolata

Se cerne faina si se amesteca cu un varf de cutit de drojdie uscata, cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza in faina cu zahar untul topit, ouale, un

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 180 gr zahar brun
  • 1 lingura cafea solubila
  • 90 gr unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr ciocolata
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • drojdie uscata
  • migdale

Mod de preparare

Se cerne faina si se amesteca cu un varf de cutit de drojdie uscata, cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza in faina cu zahar untul topit, ouale, un praf de sare si smantana, Se tapeteaza o forma dreptunghiulara (cca 21x11 cm) cu hartie pergament unsa cu unt. Se pune compozitia in forma si se coace in cuptorul incins, la foc moderat, timp de 30-35 de minute. Prajitura se scoate din forma si se curata de hartie dupa ce s-a racit. Se pune pe un platou si se imbraca in ciocolata topita.

Se decoreaza cu migdale. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

{rajitura din foi cu miere

Spuma de capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide