Prajitura cu cacao si alune se umple cu crema de ou. Este un desert delicios si usor de pregatit.
Pentru prajitura cu cacao si alune se bat ouale spuma cu zahar. Adaugam uleiul si laptele, mirodeniile, cacaoa, praful de copt, faina si nuca la urma. Turnam in tava tapetata cu ulei si faina, dam la copt timp de 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua si se umple cu crema de ou.
Crema - 4 galbenusuri batute spuma cu 300 g zahar pe baie de aburi; dupa ce s-a racit, se amesteca cu 250 g unt batut spuma.
Crema de lamaie - 6 albusuri batute spuma tare, dupa care turnam putin cate putin sirop de zahar (1 kg zahar si 300 g apa se fierb pana se leaga, apoi siropul se da la racit; crema este foarte buna cu zeama de lamaie, daca adaugam zeama de lamaie in siropul cald). Batem pana se incorporeaza tot siropul, apoi amestecam cu 600 g unt batut spuma. Crema se poate face si cu ness, cafea sau cacao.
Dupa ce s-a racit, prajitura cu cacao si alune se poate servi.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios