Prajitura cu cacao

Margarina moale se freaca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza cele trei galbenusuri, se pune un praf de sare si se amesteca in continuare. Se adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pahar de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 3 oua
  • 1 jumatate lingurita de amoniac
  • 1 lingura de rom
  • 1 jumatate lamaie
  • 500 g faina

Mod de preparare

Margarina moale se freaca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza cele trei galbenusuri, se pune un praf de sare si se amesteca in continuare. Se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, se rade coaja de lamaie si se toarna incet laptele. Intr-o tava mare, unsa si tapetata, se rastoarna trei sferturi din aluat. Se amesteca cu o lingura de cacao, restul de aluat si se toarna deasupra. Se lasa in cuptor, aproximativ 45 de minute, iar dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit.
Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajituria cu mere

Cozonac moldovenesc

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide