Prajitura cu budinca si cacao

Din ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si zaharul si se imparte in 2.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 4 linguri miere
  • 1 pachet praf de copt
  • putin lapte
  • putin ghimbir
  • pentru crema: 700 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • pentru umplutura: 2 pachete de gelatina
  • 50 ml rom
  • 2 linguri cacao
  • 5 pachet de piscoturi pentru copii
  • ciocolata menaj

Mod de preparare

Din ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si zaharul si se imparte in 2. Intr-o jumatate punem gelatina maruntita si rom. In cealalta jumatate, cacao. Foaia de la baza o ungem cu ½ din crema de cacao, punem peste ea piscoturile inmuiate in rom si, deasupra acestora, crema de cacao. Punem a doua foaie, crema cu gelatina si acoperim cu a treia foaie. Deasupra, o glazura de ciocolata topita.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de porc cu stevie si zucchini

O combinatie delicioasa de zucchini cu stevie intr-un bors acrisor de porc a fost perfect la frigul de afara.

Bors de porc cu stevie si zucchini
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide