Prajitura cu budinca de vanilie

Amesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza jumatate din aluat intr-o tava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • putin lapte
  • 2 linguri cacao
  • nuca
  • 400 g mac
  • 200 g zahar
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 margarina
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Amesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza jumatate din aluat intr-o tava, iar in cealalta jumatate adauga 2 linguri de cacao. Formeaza bilute din aluatul cu cacao si pune cate o nuca in mijlocul lor. Toarna lapte fierbinte peste 400 g de mac si 200 g de zahar. Pune spuma de ou peste mac, amesteca bine si unge-l peste aluat. Aseaza bilutele si coace-l. Prepara crema dintr-o budinca cu vanilie si toarn-o peste 1 margarina frecata cu 200 g de zahar. Pune-o peste aluat si decoreaza cu bucati din aluat.
Alte dulciuri retete recomandate

Compot de caise

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert croissante cu unt si scortisoara

Ador diminetile langa o cafea proaspata...si parca ar mai merge ceva :) Voi pregati astazi rapid niste croissante cu unt si...

Desert croissante cu unt si scortisoara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide